Att bygga kompetens

När jag gick i DBT var en av de saker jag fick inpräntat i mig att bygga kompetens och jag fattar verkligen varför det är viktigt, speciellt när jag mår så pass dåligt som jag gör just nu. När det mesta, och framför allt jag, känns menlöst kan det vara något väldigt befriande med att göra något som får mig att känna mig kompetent. Alltså är det något jag ska sikta in mig på att göra varje dag.

Problemet är bara att försöka komma på vad som får mig att känna mig kompetent och att sedan lyckas förmå mig själv att göra det. Har sovit massor idag igen. Strax efter att jag vaknat och tagit morgonmedicinen somnade jag om igen. Det fanns inte en chans att jag skulle lyckas hålla mig vaken.

När jag vaknade nästa gång varade det tillräckligt länge för mig att ta beslutet att skippa fotbollen. Jag är iklädd samma kläder som jag hade på mig igår och håret är otvättat och bara projektet med att tvätta håret kommer ta väldigt mycket energi, och att efter det ta sig iväg på fotboll…

Jag somnade om ännu en gång och nu är det paus i Sveriges match mot Kosovo och jag ska, när matchen är slut, tvinga ned mig själv i ett bad. Jag behöver inte tvätta håret. Behöver inte duscha av mig efter badet utan bara bada och tvätta mig. Försöka läsa en stund. Och sedan ta på mig en varm och gosig pyjamas. Det känns som det mest kompetenta jag kan göra just nu. Vad och hur jag ska hantera morgondagen tänker jag inte ägna en tanke förrän just imorgon. Just nu klarar jag inte av att se framåt mer än en timme eller så i taget och att inse det och acceptera det, det är väl ändå ganska kompetent va?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s