En mix av lugn och overklighet

Det här. Lugnet som kommer när det är undanplockat. När det inte är saker som ligger och stör, på ställen där de inte hör hemma. Det är så otroligt skönt för min hjärna.

Helvete vad jag var effektiv i lördags. Fixade städskrubben i hallen innan Sofia kommit upp och tog mig sedan an klädkammaren i mitt rum som varit ett helvete av prylar. Från början hade jag inte tänkt ta skrubben och klädkammaren, eftersom de inte är synliga. Det är bara att stänga dörren så slipper jag se skiten och jag ville inte ödsla energi på sådant som inte var absolut nödvändigt.

Men fan. Det kändes nödvändigt och känslan av att ställa allt i ordning, rada upp och organisera, och även känslan av att slänga, slänga, slänga… Det är så gött.

Jag vet inte riktigt hur det gick till men Sofia och jag tog oss an hela lägenheten och när det kändes som min rygg skulle dö lite av smärta tvingade jag oss att dammsuga. Sofia var orolig att jag gjorde för mycket, att jag skulle köra slut på mig själv, men jag var för inne i röjandet för att kunna stoppas.

Och det är värt det. Igår var ryggen paj, mer eller mindre. Och jag var trött, såklart. Det jobbigaste var ändå den starka ångest och overklighetskänslorna som fyllde min kropp medan jag tittade på fotboll. Jag får ju overklighetskänslor när något förändras, när det inte är som vanligt, men seriöst, kom de av att vi städat så enormt? Det är ju sjukt.

Nåväl. Trött som satan idag och kroppen ber om vila men jag är okej med det. Mer än okej faktiskt, för jag känner också det där lugnet i själen som gör det lättare att andas. Nu ska vi bara försöka hålla det så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s