Det där med acceptans

Jag är trött och slut och utmattad och har ingen lust med typ någonting. Både igår och idag har en stor del av tiden varit så tyngd av ångest och overklighetskänslor att jag suttit lamslagen i soffan utan kraft att ta mig för någonting. Att Sofia jobbar igen har verkligen påverkat mig negativt. Dagarna består i att jag försöker fördriva tiden på bästa sätt tills jag hör nyckeln i låset. Och fördriva tiden går inte bra alls när jag varken vill eller kan ta för mig någonting.

Något som känns positivt är att mina besök hos M på Karla skett mer frekvent och att planen nu är att jag ska träffa henne varannan vecka. De två senaste gångerna har pappa varit med mig dit och det känns bra. Det är både stärkande och sorgligt att prata om hur det brukade vara. Innan DBT och det första året i behandling. M ska kontakta terapeut K för att be om tips för hur hon ska kunna hjälpa mig när jag går ned mig så totalt. Jag börjar bli fruktansvärt rastlös nu. Om inte den här depressionen släpper sitt förbannade grepp om mig snart så… jag vet inte. Jag är bara trött på det och trött på alla skuldkänslor jag inte tycks förmögen att skaka av mig.

Imorgon jobbar Sofia till sju och jag känner någonting som liknar skräck. Min plan är att börja arbeta med boken igen och göra det just imorgon. När jag väl är inne i arbetet med den lyckas allt annat försvinna och jag kan sitta i timmar fastän det bara känns som några minuter.

Jag måste bara förmå mig själv att göra det. Lämna soffan. Slå på datorn. Komma igång. Det är betydligt svårare än vad det säkerligen låter. Det känns som att jag har en metertjock betongmur mellan mig och det jag vill göra och det enda jag har som hjälp att ta mig igenom muren är mina fingrar, blodiga och med trasiga naglar.

Vill också skriva brev, något jag försökt med i säkert en veckas tid nu. Ändå sitter jag bara där i soffan och tar mig bara ut när det är dags för hundarna att gå på promenad. Förstår inte hur det kan vara så jävla svårt, men att det är det är något jag behöver lära mig att acceptera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s