Den allra bästa högtiden

Jag har glömt berätta att det under mötet i fredags bestämdes att jag ska ha en god man, som istället för min stackars mamma, ska fajtas med försäkringskassan åt mig. Jag visste inte ens att det var möjligt och när M frågade mig om jag har någon jag kunde tänka mig som god man tänkte jag genast på min moster. Mamma var tveksam. Trodde inte att Inger skulle vilja och då blev jag såklart tveksam och lite rädd, var på väg att säga att vi skulle strunta i det. Dessutom ville jag inte sätta Inger i en svår sits. Tänk om hon skulle känna sig tvingad bara för att jag är hennes systerdotter?

Men jag ville ändå att mamma skulle fråga för någonting inom mig fick det ändå att kännas så självklart. Som att Inger är ett självklart val. Och till min glädje gick hon med på det! ♥️

Idag har jag följt schemat jag skapade igår. Blomvattning, virkning av tröja till Annas mamma och brevskrivning.

Imorgon är det min favorithögtid, Samhain, och därför åkte vi iväg till mormors grav idag.

Mamma och pappa hämtade upp mig och Sofia strax efter fem och först åkte vi iväg till en inhängnad utanför stan där hundarna fick springa runt lösa och leka. En riktigt stor inhängnad och jag tror aldrig jag sett Kiba springa så snabbt tidigare. Jävlar vilken fart han har.

Efter det åkte vi till mormor och morfars grav.

Jag lade dit en stor sten jag köpte sist vi var i Karlskoga. Den var så vacker att jag kände mig tvungen att köpa den.

Hemma har jag ljus brinnande vid bilder av mormor, Sigrid och Sofias brorsdotter, och det är egentligen här jag känner mig som allra närmast mormor. Ändå vill jag göra det fint vid hennes grav och besöka den. Det är där hennes aska är begravd och även om jag vet att hennes själ hela tiden finns nära, känns det ändå bra att även hedra henne vid den platsen. För shit vad jag saknar dig mormor ♥️ Men det vet du redan, så ofta som jag talar med dig.

Mitt lilla altare i sovrummet är iordningställt för Samhain.

Altaret är så litet att det inte finns mycket plats till pynt, men jag känner mig ändå nöjd. Dessutom har jag platsen i fönstret i vardagsrummet med bilderna och ljuset + några kastanjer och en pumpa. Det känns lite som att jag har två altare.

Planerna för imorgon är simpla. Jag ska göra ett halsband för Samhain, för solen, för Guden. Och jag ska äta den där tysta måltiden bestående av nyponsoppa och biskvier (mormor brukade bjuda på det) så som jag gjort de senaste åren och när Sofia slutat jobbet ska vi gå iväg och mata fåglarna. Min tanke är att ta fram tarotkorten, om mitt psyke är tillräckligt stabilt, och kanske en stunds bön eller meditation. Förutom det ska jag få ägna dagen åt det som faller mig in. Sådant som får mig att må bra.

Och jag ska såklart hedra och minnas de som dött.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s