Älskar när jag lyckas vara kompetent

IMG_0043

Det var meningen att jag skulle börja ta tag i saker igen. Efter yule, jul och nyår. Börja göra annat än bara handarbeta och glo på serier hela tiden. Så i förrgår planerade jag upp den kommande veckan i min filofax och igår när jag lade mig ställde jag klockan på åtta.

Sofia började sex idag och efter att ha varit med henne i nästan två veckor, efter att nästan ständigt ha haft henne vid min sida, kändes det så konstigt att plötsligt vara ensam. Den där gamla oron ni vet. Oron som tidigare brukade vara rädsla för att vara ensam.

 

Jag vaknade klockan åtta och gick upp. In i vardagsrummet och Kami stannade kvar i sängen medan Kiba följde med mig. Tog fram pizzan från igår och åt några bitar tillsammans med mina vitaminer och omega 3. Sen ville jag inte vara vaken längre. Jag kan inte förklara vad det är som händer, men det är en kraft så stark att jag oftast inte kan stå emot. Inte så att jag var så trött så jag var tvungen att sova vidare. Nej, jag kände mig konstigt nog ganska utvilad. Ändå är det nånting som säger till mig att sova och det finns ingenting som slår det. Huvudet mot kudden, täcke eller filt runt kroppen. Gärna några värmande hundar också.

Och flera timmar som försvinner.

 

Det här är ett sånt tillfälle som lätt skulle kunna ge mig ångest, när saker som jag planerat in inte blir gjorda. Det är ju så lätt att jag börjar hata på mig själv för att jag, enligt mig själv och idiotiskt värderande, inte gjort nåt vettigt.

Men jag kan faktiskt acceptera det här. Jag kan till och med se att det kanske blev för mycket, att både vara ensam för första gången på så pass lång tid och följa ett schema.

Det är okej. Jag fattar. Idag får det helt enkelt räcka med att vara ensam och om jag, mot förmodan, gör nåt av det som står uppskrivet i min filofax så är det bara en bonus.

 

Nu ska jag glo på Rederiet och påbörja en tröja till Kami. (Finns det nåt bättre än kompetens?)

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s